Buffalo Bill en de kleine zeemeermin

In De Sprookjeshuwelijken 1 mag de wondermooie zeemeermin Stix (zoals in vissticks) naar de mensenwereld gaan kijken. Daar ziet ze Bill die spectaculair door een woeste bizon wordt afgeworpen (vandaar z`n bijnaam Bizon Kid).
Stoere Stix redt hem uit de zee en -je voelt nu al nattigheid- valt als een blok voor de knappe cowboy. Maar kan een zeemeermin met een cowboy trouwen? En hoe rijd je paard met een vissenstaart? Zeker als dat paard schrik heeft van water.

Lees en beluister het in dit eerste verhaal uit de reeks De Sprookjeshuwelijken. Veel droge humor, dat spreekt voor zich!

Beluister alvast een hoofdstukje, voorgelezen door Philip Maes.

Ali Baba en de zeven dwergen

In De Sprookjeshuwelijken 2 ontdekt de arme houthakker Ali Baba en zijn twee ezels, Nr 1 en Nr 2, waar 40 rovers hun buit verbergen. Waaronder de diamanten die ze van zeven dwergen hebben gestolen. Maar waarom zijn die dwergen niet blij als Ali Baba hen een deel van de schat terugbrengt? Waarom heet de stoere roverhoofdman Fluffy en kan die maar één woord tegelijk zeggen? Wie is het arme schaap Sneeuwiewie, waar de dwergen zo verdrietig over zijn? En waarom verzetten die koppige ezels plots geen stap meer?

Je ontdekt het in dit tweede verhaal uit de reeks De  Sprookjeshuwelijken.

Beluister alvast een hoofdstukje, voorgelezen door Philip Maes.